Rabu, 30 November 2011

Rindu Terlerai Sudah

Hari ini tiada kelas
tapi diri ini harus menjejakkan kaki ke kampus tercinta utk urusan bersama HEP & submit assignment Beginning Calculus..
leganya hati... Alhamdulillah~
tinggal nak siapkan assignment KPD 3016 je lagi..huhu..

Tadi baru lepas call ibu..
senangnya hati dapat dengar suara ibu..rindu sangat!
rindukan Abah yg sedang outstation skrg..
rindukan Mirah, Iji & Kimi di rumah..

Teringin nak balik rumah weekend ini, nak ziarah family tercinta..
Sabtu pula ada jemputan walimatul urus dua pupuku, Ain di N.9..
Tahniah2! Bakal bergelar isteri orang, awk yea :)
Semoga ikatan suci awak berdua dirahmatiNya sentiasa ^_^

Isnin, 28 November 2011

Untukmu + Untukku = Untuk Kita

Our latest favourite song..
~Sepanjang Hidup by Maher Zain~
Adaptation from the song "For The Rest of My Life"


video

Dan Akhirnya...

Setelah bertungkus lumus dan kepenatan selama 2 hari,
sejak celiknya mata ini sehinggalah ia terpejam kembali,
akhirnya pd hari ini, diri ini 'collapse'..
start pening2 kepala sbb asyik berpanas terik, berlari sana sini, mencukupkan yang mana tak cukup, contact caterer, mcm chipsmore dah sy ni...perlu ada di 3 tempat dalam satu masa yg sama..

sekejap tgk adik2 yang handle makanan bahagian khemah peserta, sekejap tgk kwn2 yg handle makanan kt bilik VVIP, sekejap lagi tgk kwn2 lain yg handle makanan kt ruang VIP.. always rotating every seconds!

Dan akhirnya, dpt penangan sakit2 badan, kaki, demam, sakit kepala bagai nak pitam.. lesu rasanya..
Semuanya pengalaman yg mematangkan diri kita:)

Mudah2an cepat sembuh ya, Atiqah:) InsyaAllah..

*Tugas baru dah muncul, iaitu settle bayaran perbelanjaan makanan sepanjang program Hari Tenaga Pengajar.. bersedia utk menghadap prosedurnya pula. huhu..

Khamis, 24 November 2011

Rehat Sebelum Penat

Hari ini (Jumat, 25 Nov 2011)
merehatkan diri sebelum menemui tugas2 penting & mencabar di esok hari!

Esok (Sabtu, 26 Nov 2011)
Jam 8.00 pagi - 1.00 tgh hari: bertugas sebagai instruktor Silat Cekak I & II
Jam 4.00 ptg - 6.00 petang: taklimat terakhir pelaksanaan HTP bersama pihak Pusat.
Jam 8.00 mlm -11.00 mlm: sesi taklimat MPP (Majlis Perguruan Persilatan), bertugas sbg AJK
Makanan

Lusa (Sabtu, 27 Nov 2011)
Jam 7.00 pagi : sudah terpacak di Auditorium Utama
Jam 7.30 pagi: sesi pendaftaran peserta2 HTP mengikut cawangan
handle makanan VVIP, VIP, peserta & urusetia (almost 1000 people here)
sarapan pagi
minum pagi
makan tengahari
minum petang

huh, mesti penat kan? pengalaman2..

Akhir kata, permudahkan segala urusanku, Wahai Allah & semoga program ini berlangsung dengan lancar.. amin..

Jumaat, 18 November 2011

dari sana untuk di sini

Ombak itu indah,
titisan embun itu indah,
cahaya pelangi itu indah,
kanak-kanak berlari itu indah,
senyum itu indah,
kelipan mata itu indah,
makanan itu indah,
kasih itu indah...
tetapi kasihku padamu cukup dan terlalu indah...
salam sayang dari kekasih...

19 November 2011
7.04 am
[a-a]

Sabtu, 5 November 2011

Salam Aidiladha

Masa: 11.00 pm [mengikut detik waktu yang terpampang di skrin laptop]

Tempat: Dalam bilik, tingkat 2, Rumah Uci, KL

Perkara: Salam Aidiladha, Maaf Zahir & Batin untuk semua muslimin & muslimat seluruh
dunia :)

Buat seluruh keluarga, saudara mara, sahabat handai daripada hamba Allah ini lahir ke
dunia hingga mencecah umur 21 tahun (berpandukan tarikh & waktu sekarang)
Tadika Kemas Taman Seri Indah, Tadika Islam, SKTM, SMKBTP, Program Temuduga
UPNM, KMNS, UPSI, etc.

Tidak lupa juga kepadanya & keluarga.. Maaf atas segala khilaf diri ini selama
persahabatan kita.. take care!

Khamis, 3 November 2011

~Alhamdulillah.. Syukur~

3 November 2011, 11.37 pm..
Alhamdulillah, hambaMu ini sgt bersyukur padaMu..
sesuatu yg tidak disangka2 hadir dalam hidup ini, meleraikan ketidakpastian yg membuku di hati..

Syukran Ya Rabb krn telah mengurniakan perkhabaran gembira ini.. mentakdirkan masa depan yg baik & pasti.. InsyaAllah..

Permudahkan segala urusan kami & peliharalah kami sebaik-baiknya di dunia & akhirat..
Semoga pertemuan ini adalah permulaan yg baik utk kami mencari keredhaanMU..

Syukur Alhamdulillah.. kedua-dua ayahanda & bonda kami merestui..
*Keredhaan Allah terletak pd keredhaan ibu bapa*

Perkenankan doa & hajat kami wahai Allah..
Amin Ya Rabbal 'Alamin..
[a-a]

Rabu, 2 November 2011

Eid Adha + Mid Sem Break + Assignments

1 week for Mid Semester Break + with the Eidul Adha..
As usual, assignments are always be with me, always accompany me at anytime, anywhere :)

KPD 3016:
- Peta konsep Bab 10: Perkongsian
- Jadual Penentuan Kandungan Bab 10
- Langkah2 Pengajaran based on Learning Objectives [set induksi, instructional development,
activities, closure]

PAT 3033 (Taxation):
- Penulisan ilmiah cukai/duti eksais
- Prepare for Midterm Test

CPI 2011 (Koperasi):
-Kerja lapangan di pertubuhan berasaskan koperasi (in Malaysia)

SMN 3013 (Beginning Calculus):
- Topical Questions [submit on the last 3 weeks before final exam]

*Permudahkan segala urusanku, wahai Allah^_^

Selasa, 1 November 2011

~Lafaz Yang Tersimpan~

"..Dan raut tuamu
membekas di jiwaku
meredakan rindu
mendamaikan kalbu

Tak mungkin ku temu
iras sentuhanmu
biarpun ku redah seluruh dunia
mencari gantimu.."

*Credited to my Ibu & Abah... sangat2 sayang & cinta pada kalian ^_^

Miss itu Rindu

Setelah sekian lama..
Tiba2 terkenangkan dia..
Salam rindu & doa ku kirimkan buatmu, sahabat sejatiku..

*Walaupun jauh di mata, walaupun jarak memisahkan kita..
aku masih mengingatimu walaupun diri ini tiada dalam ingatanmu..

* Semoga Allah memberkatimu selalu :)